FEMKRAFT – örömteli és sikeres életmódváltás önazonosan

Miben más a FemKraft életmódreform program?

Frankó Márta

9 évnyi edzői tapasztalatomból egyértelműen kiderült, hogy mi okozza a legtöbb sikertelen életmódváltási próbálkozást: ez pedig a nem megfelelő mentális felkészülés, amit a legtöbb nő úgy ismer: “elvesztettem a motivációmat, kitartásom, nekem ez nem megy”. Valójában arról van szó, hogy ha valaki alap nélkül akar házat építeni, az előbb-utóbb össze fog omlani.

Pusztán az a nagyon erős vágy, hogy le akarsz adni 10 kg-ot, nem fog neked segíteni az életmódváltoztatással járó nehézségek leküzdésében. Ha nem tudod, ki vagy, hol vagy most, hova akarsz eljutni és miért… ha nem látod tisztán, milyen nehézségekre kell felkészülnöd az életmódreform során és azokat hogyan kezelheted a lehető legegyszerűbben, akkor – nem szépítek – egy edzéstervvel, egy vagon drága csodabogyóval meg a grammra kiszámolt étkezési naplóval nem fogod elérni a kívánt eredményt. Ez az a pont, ami szinte minden életmódváltó programból hiányzik, és rengeteg kellemetlen élményhez, csalódáshoz, végül sikertelenséghez vezet.


A FemKraft életmódreform program 3 alappillére:

 1. Mentális felkészítés
 2. Új táplálkozási és életvezetési szokások kialakítása
 3. Rendszeres testmozgás, online edzésmodulok

A FemKraft módszert úgy alkottam meg, hogy az biztos alapot szolgáltasson a sikeres és élvezhető életmódreformodnak.

Míg egy sima életmódprogram legtöbbször kínszenvedés, és lényegében csak elvárásokat támaszt irányodba (mit ne egyél, hányszor, mennyit ehetsz, mennyit sportolj stb.), a FemKraft módszer felkarol, tanít, biztonságot ad és támogat téged ezen az úton. Bizonyos kereteken belül szabad mozgásteret biztosít számodra, megtanít felelősséget vállalni magadért, ami által egy stabil és önazonos életvezetésre, valamint önbizalomra is szert tehetsz. A cél, hogy örömmel éld meg az átalakuláshoz vezető folyamatot és érd el a számodra optimális testsúlyt, egészségi állapotot, testi-lelki egyensúlyt.


Mit várhatsz a programtól?

FemKraft Életmódreform
 • segít, hogy mentálisan is fel tudj készülni az életmódreformra, hiszen új szituációkban fogod magad találni, amiket meg kell tudnod oldani
 • türelmesen vezet téged az életmódreform útján, hogy elkerülhesd, illetve kezelni tudd a változásokkal járó stresszt és kihívásokat
 • segít új szokások kialakításában, amik egészségedet, életminőséged javulását szolgálják
 • továbbra is ehetsz finom, ízletes ételeket, édességeket, nem kell éhezned
 • garantáltan nem kell méregdrága étrendkiegészítőket venned, amik fogyást ígérnek
 • segít, hogy megszerethesd a testmozgást, megtaláld benne az örömödet
 • konkrét tanácsokkal, útmutatásokkal biztonságot ad, hogy sikeresen elérd a céljaidat
 • megtanít, hogyan tudj időt szakítani az új tevékenységeidre anélkül, hogy túlterhelnéd magad
 • közösségünkön belül többé nem leszel egyedül: bármikor megoszthatod esetlegesen felmerülő kétségeidet, aggodalmaidat, elakadásaidat, és erre közösen megoldást kereshetünk

A TITOK – avagy miért sikertelen az életmódváltások 80-90%-a

Hiába a rengeteg online elérhető edzésterv, edzésvideó és diétás étkezési minta, a csodaszerek (fogyást ígérő étrendkiegészítők, izzasztó öv, “fogyigépek” stb.), ha alapvetően téves elképzeléseink vannak a fogyásról, életmódváltásról és amit ezáltal elérni szeretnének.


Egy új életmód kialakítása nem csak egy jól átgondolt elméleti tervezést igényel. Attól még, hogy tudod, mit egyél és mit ne, és a kezedben van egy komplett edzésterv meg egy fitneszbérlet, még egyáltalán nem garantált a siker, mert ezek csak a szerszámaid lehetnek, amik – ha jól választottad meg és ügyesen használod őket – az egészségedet támogathatják. Lefogyhatsz, egészségesebb, fittebb, boldogabb lehetsz, megnőhet az önbizalmad. Ezeket a szerszámokat azonban használni is tudni kellene, amire a legtöbb esetben senki nem tanít meg téged. Ha pedig kudarcot vallottál, a legegyszerűbb lesz téged és a gyenge akaraterődet hibáztatni…

Frankó Márta


“Nincs elég akaraterőm.”
“Nincs elég motivációm.”
“Nincs elég kitartásom.”
“Tudom, hogy mit kellene csinálnom, de nem bírom elkezdeni, folyton csak halogatom.”
“Már annyi mindent megpróbáltam, nekem úgysem sikerül.”
“Pajzsmirigy beteg vagyok, én nem tudok fogyni.”
“Egyszer már lefogytam, de sajnos a diéta után mind vissza is jött – talán még több is.”
“Még szeretnék gyereket vállalni, addig felesleges életmódot váltanom.”

Hosszasan sorolhatnám még, milyen kijelentésekkel találkoztam az elmúlt években, ha emberek zsákutcába futottak az életmódváltásban. Mindegyik kijelentésben egy közös: ők mentálisan nem álltak készen az életmódreformra, illetve az általuk választott módszer nem készítette fel őket az élet minden területére kiható változásokra, ami egy átalakulás velejárója.

Megfigyeltem, hogy az életmódváltóknál eleinte nagy a lelkesedés, de ahogy telnek a napok, hetek, minden egyre nehezebbnek tűnik. Kedvüket szegik a kényszeres “nemszeretem” dolgok, ízetlen vagy új, idegen ételek, esetlegesen az éhezés, a kínzó edzések és a környezetünk megítélése, a lehúzó megjegyzések és reakciók.

Talán már te is tapasztaltad, milyen kellemetlen, ha nem ülhetsz be spontán egyet fagyizni a barátnőddel, vagy egy lakodalomban nem kóstolhatod végig az összes sütit. Másként kell főzni a család többi tagjára és külön magadra – hiszen a többieknek eszük ágában sincs diétázni. Te ezzel szemben szorgalmasan számolod a kalóriákat és nagy önuralom kell, hogy te ne egyél a frissen kisült pogácsából. Talán pár családtag még jól “be is szólogat”, mekkora hülyeség, amit csinálsz. Ha mindehhez még esetleg sikertelenség is társul – a kilók nem úgy távoznak, ahogyan elképzelted – hamar elveszted lelkesedésedet és inkább visszatérsz a jól bevált régi kerékvágásba, ahol jóval kevesebb a konfrontáció, a feladat, a stressz és az elvárás.

A FemKraft Életmódreform Program minden egyes eleme téged szolgál, hogy a fenti nehézségeket le tudd küzdeni, el tudd kerülni, és az életmódváltásod ezúttal valóban sikeres és tartós lehessen.


További részletekért kövesd Facebook csoportunkat, vagy keress fel ITT.