Rólam

Személyes

Frankó Mártának hívnak, anya, feleség, edző és életmódmentor vagyok. Általános iskolában sosem szerettem a tesi órákat, alkalmatlannak éreztem magam a testmozgásra. SZTE jogi kari tanulmányaim után 24 évesen kezdtem el sportolni egészségügyi okokból és 32 évesen lettem edző, majd később klinikai sportterapeuta egy szenvedélybetegeknek fenntartott szakklinikán Németországban.

39 évesen, hosszú hónapokig tartó kivizsgálássorozat után egy krónikus gyógyíthatatlan betegséget, fibromyalgia szindrómát diagnosztizáltak nálam. Óriási fájdalmaim voltak rengeteg egyéb tünettel; közel álltam a teljes testi-lelki összeomláshoz. Az újfajta életmódom azonban új szemléletmódot is tanított, mélyebb önismeretre tehettem szert általa, amire nagy szükségem volt ezekben a nehéz időkben. Hamar megtaláltam a nekem való terápiát, és nem adtam fel, hogy továbbra is az egészségmegőrzés legyen a hivatásom.

Most itt vagyok, és legjobb tudásom szerint arra törekszem, hogy Téged is támogathassalak öntudatossá válni, hogy mindig tudj a nehéz élethelyzetekre is reagálni. Szívesen segítek neked abban, hogy megtaláld a szíved mélyén szunnyadó belső erőt és képes lehess egy teljes testi-lelki átalakulásra, egy egészségesebb és boldogabb élet megteremtésére.

Így dolgozom

Szakmai továbbképzéseken és folyamatos önképzésen túl az igazi erősségem a tapasztalataim adják. Saját és az ügyfeleim, valamikori pácienseim életmóddal kapcsolatos sokrétű tapasztalatai, melyek mind egy fontos dologra mutatnak: mind érző emberek vagyunk. Emberek, akiknek sajátos élethelyzetekben sajátos problémákkal kell szembe nézniük, és minden ilyen élethelyzet egy öntudatos embert kíván. Munkám során éppen ezért mindenkor maga az ember áll, és az életmódváltáshoz szükséges lépések iránya és módja is magához az emberhez igazodik. Átérzem a hozzám fordulók vívódásait, nehézségeit, kétségeit, ugyan akkor látom a bennük rejlő csodát is, amit gyakran ők maguk sem vettek még észre.

Amire tőlem számíthatsz: meg tudom mutatni neked, hogyan lehet kilépni régi rossz szokásaidból, hogyan válhatsz magabiztossá és hogyan tudsz végre egy élvezhető, egészségesebb és boldogabb életet teremteni. Csak ilyen komplex szemléletmóddal lehet hosszú távú, hatékony és sikeres az életmódreform, az én életem pedig csak másokat segítve lehet teljes. 🙂 Fordulj hozzám mindenkor bizalommal!


Rólam mondták

Mártával egy telefonos konzultáció keretében beszélgettünk a munka-magánélet egyensúlyáról és a sport szerepéről a testi-lelki egészség megőrzésében. A tanácsadás rendkívül jó hangulatban telt, amely elsősorban Márta kiemelkedő empatikus képességének köszönhető – az első perctől kezdve úgy éreztem, mintha már száz éve ismernénk egymást. Ügyesen ráhangolódott a mondandómra és átgondolt kérdésekkel vezette a beszélgetést. Nagy élettapasztalata és szakmai hozzáértése számomra meggyőző volt, lendületessége és életkedve pedig irigylésre méltó. Jó szívvel ajánlom őt mindazoknak, akik életvezetéssel vagy mozgással kapcsolatos kérdéseiket egy empatikus szakembernek szeretnék feltenni.
(Dr. Csiszár Rita, alkalmazott nyelvész, szociológus, nyelvtanár, a www.multilingualkids.ch weboldal tulajdonosa)

“Egy Facebook csoportban találkoztam Mártival ahol kezdetektől fogva valamiféle belső nyugalmat árasztott. “A halogatás a tett halála” mondta mindig kedvenc orosz tanárom, így én is tologattam a megkeresést. Aztán jött a lehetőség és lecsaptam rá.
Márti egy empatikus, megbízható, motiváló személyiség. Hihetetlen nyugodt rezgése van ami engem is áthangolt. Kérdéseivel hamar ráérzett hol is van az elakadás bennem. Nem engedett kibújni a válaszok alól mindig finoman visszaterelt engem. Változást akartam és sikerült elmozdulnom a holtpontról. Bármikor szívesen folytatnám vele tovább…. Hálás vagyok, hogy megismerhettem őt.”
(Dombi Andrea)

Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak a Mártival való beszélgetésem során, de végül csupa értékeset adott. Mit is? Feltöltött, elgondolkodtatott, kaptam útravalót, amin még napok múlva is gondolkodtam. Amit pedig köszönök, a rugalmasságot, mind az időpontot, mind pedig a beszélgetést illetően!
(Henrietta)

“Szóval a történetem úgy kezdődött, hogy a facebookon az első 10 jelentkező nyert egy online tanácsadást Mártával. Jelentkeztem, mert a életmódváltásom nem akar össze jönni és más területen is kevés a kitartásom, pedig én nem ilyen vagyok. Mártival a beszélgetés nagyon könnyű volt, érdeklődő és kedves, segített feloldódni. Őszintén kicsit tartottam az egész beszélgetéstől, mert én nehezen kezdek beszélgetést. De Márta nagyon jól oldotta a bennem lévő feszültséget. A második alkalmat már lelkesen vártam. Egész beszélgetésünk alatt figyelt rám! Nem sürgetett, nem ketyegett az óra a szemem előtt és ez sokat jelent, mert így nem voltam nyomás alatt.
Most körülöttem sok a változás és nagyon megkönnyebbültem, hogy nincs baj velem, csak túl zsúfolt vagyok kicsit. A helyzetem megoldására nagyon sok jó ötletet kaptam Mártától! … Nyugodt szívvel ajánlom Mártát és én is őt fogom keresni amikor lesz olyan problémám amivel egyedül nem birkózom meg!”
(Anonim)