Frankó Márta

Rólam

Frankó Mártának hívnak, jelenleg Németországban élek lányommal és férjemmel. Szakképesítéssel rendelkező edző, táplálkozási tanácsadó és életmódmentor vagyok.

Általános iskolában nem szerettem a tesi órákat, alkalmatlannak éreztem magam a testmozgásra. Végül csak SZTE jogi kari tanulmányaim után, 24 évesen kezdtem el sportolni egészségügyi okokból és 32 évesen lettem edző. (Jobb később mint soha. :)) Eleinte sportegyesületeknél dolgoztam, majd később klinikai sportterapeuta lettem egy szenvedélybetegeknek fenntartott szakklinikán Németországban.

39 évesen, hosszú hónapokig tartó kivizsgálássorozat után egy krónikus gyógyíthatatlan betegséget, fibromyalgia szindrómát diagnosztizáltak nálam. Óriási fájdalmaim voltak rengeteg egyéb tünettel; közel álltam a teljes testi-lelki összeomláshoz.

Az elmúlt évek életmódja azonban új szemléletmódot is tanított: mélyebb önismeretre és sok praktikus tudásra tehettem szert általa, amire nagy szükségem volt ezekben a nehéz időkben. Hamar megtaláltam a nekem való terápiát, és nem adtam fel, hogy továbbra is az egészségmegőrzés legyen a hivatásom.

Most itt vagyok, és legjobb tudásom szerint arra törekszem, hogy Téged is támogathassalak egy számodra optimális életmód kialakításában. Szívesen segítek Neked, hogy képes lehess egy egészségesebb és boldogabb, minőségi élet megteremtésére.

Frankó Márta

Így dolgozok

Magam is megélem és tapasztalom, milyen kihívásokkal jár édesanyaként, vállalkozóként és autoimmun betegként egy könnyen megvalósítható, hétköznapjaimba praktikusan beépíthető, ugyan akkor egészségemet szolgáló életmód kialakítása. Ezért nyugodt lélekkel mondhatom: én valóban autentikusan, megértően, ugyan akkor szakmailag is hitelesen tudok segíteni neked bármilyen táplálkozással vagy mozgáskultúrával kapcsolatos elakadásodban.

Szakmai továbbképzéseken és folyamatos önképzésen túl az igazi erősségem éppen saját és az ügyfeleim, valamikori pácienseim életmóddal kapcsolatos sokrétű tapasztalatai adják, melyek mind egy fontos dologra mutatnak: mindannyian érző emberek vagyunk. Emberek, akiknek sajátos élethelyzetekben sajátos problémákkal kell szembe nézniük, és minden ilyen élethelyzet egy öntudatos embert kíván.

Nincs ez másként akkor sem, ha egy olyan fontos életterületed szeretnéd megreformálni, mint a táplálkozás. Segítek neked meglátni és megérteni az összefüggéseket táplálkozási szokásaidban, élvezhető és életedbe könnyen beilleszthető új táplálkozási szokásokat kialakítani, valamint utat mutatni, miként lehet a testmozgás életed örömteli része.

Amire tőlem számíthatsz: figyelemre, türelemre, megértésre és válaszokra, hogyan lehet kilépni régi rossz szokásaidból és hogyan tudsz végre egy élvezhető, egészségesebb és boldogabb életet teremteni magadnak. Használható, emberközeli és praktikus megoldásokat adok a kezedbe, melyek valóban működnek. Csak ilyen komplex szemléletmóddal lehet hosszú távon is hatékony és sikeres az életmódreformod: így válhatsz kiteljesedettebb, magabiztosabb, energikusabb nővé. 

Fordulj hozzám mindenkor bizalommal!

Eddigi főbb szakmai képzéseim:

2006: Társadalombiztosítási szakügyintéző (SZTE ÁJTK)
2006: Európa-politika szakértő (SZTE ÁJTK)
2011: Schüssler tanácsadó (Homeopátiás Baráti Kör Egyesület)
2014: OKJ Aerobik sportedző (Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete)
2018: Gerinctréner (Hessischer Turnverband, Németország)
2019: Fitness-Aerobic Trainer (Deutscher Turner-Bund, Németország)
2021: Hatha-Yoga és relaxáció (Hessischer Turnverband, Németország)
2021: Teljes körű táplálkozási és diéta tanácsadó (Terramedus Akademie für Gesundheit, Németország)
2021: D-vitamin és mikrotápanyag coach (Terramedus Akademie für Gesundheit, Németország)

Frankó Márta

Rólam mondták:

Munkám legszebb része, amikor elégedett, kivirult, megkönnyebbült arcok mosolyognak vissza rám. Leírhatatlan érzés, mikor a hozzám forduló csodálatos nők a szemem láttára mennek át egy további életüket is jelentősen meghatározó testi-lelki átalakuláson.

Hálás vagyok minden kedves visszajelzésért, ami ügyfeleimtől, mentoráltjaimtól hozzám visszaérkezik. Ezek közül most veled is szeretnék megosztani néhányat.

Szerintem alaposabb szakember vagy, mint akivel eddig dolgom volt. Több oldalról közelíted meg a dolgokat. Sokrétű a tudásod, nem csak a problémára fókuszálsz, hanem az egészet figyelembe veszed.

(Beáta)

Marti odafigyelő szeretete, empatiája, szakmai tudása és bölcsessége nagyon sokat segített nekem az életemet kicsit meta-szintről figyelni és bizonyos dolgokat alakítani rajta. Márti nem “nyomulós”, okoskodós mint sok coach akiket ismerek. Áradó nyugalma és szeretetteli jelleme és megnyugtató hangja feltölt és új lehetőségek fele visz.

(Zsuzsanna)

Mártával egy telefonos konzultáció keretében beszélgettünk a munka-magánélet egyensúlyáról és a sport szerepéről a testi-lelki egészség megőrzésében. A tanácsadás rendkívül jó hangulatban telt, amely elsősorban Márta kiemelkedő empatikus képességének köszönhető – az első perctől kezdve úgy éreztem, mintha már száz éve ismernénk egymást. Ügyesen ráhangolódott a mondandómra és átgondolt kérdésekkel vezette a beszélgetést. Nagy élettapasztalata és szakmai hozzáértése számomra meggyőző volt, lendületessége és életkedve pedig irigylésre méltó. Jó szívvel ajánlom őt mindazoknak, akik életvezetéssel vagy mozgással kapcsolatos kérdéseiket egy empatikus szakembernek szeretnék feltenni.

(Dr. Csiszár Rita, alkalmazott nyelvész, szociológus, nyelvtanár, a www.multilingualkids.ch tulajdonosa)

Egy Facebook csoportban találkoztam Mártival ahol kezdetektől fogva valamiféle belső nyugalmat árasztott. “A halogatás a tett halála” mondta mindig kedvenc orosz tanárom, így én is tologattam a megkeresést. Aztán jött a lehetőség és lecsaptam rá.
Márti egy empatikus, megbízható, motiváló személyiség. Hihetetlen nyugodt rezgése van ami engem is áthangolt. Kérdéseivel hamar ráérzett hol is van az elakadás bennem. Nem engedett kibújni a válaszok alól mindig finoman visszaterelt engem. Változást akartam és sikerült elmozdulnom a holtpontról. Bármikor szívesen folytatnám vele tovább…. Hálás vagyok, hogy megismerhettem őt.

(Dombi Andrea)

Márti kedves, segítőkész és figyel a részletekre. Szuper személyre szabott segítséget ad, mert nem csak a “nagykönyvben” megírt dolgokat ismétli, hanem tényleg szívügye a testi-lelki jó lét! Szívből ajánlom!

(Dóra, a www.dandelioneskuvo.hu tulajdonosa)

Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak a Mártival való beszélgetésem során, de végül csupa értékeset adott. Mit is? Feltöltött, elgondolkodtatott, kaptam útravalót, amin még napok múlva is gondolkodtam. Amit pedig köszönök, a rugalmasságot, mind az időpontot, mind pedig a beszélgetést illetően!

(Henrietta)