Metabolic Typing, az egyénre szabott táplálkozás módszere (2. rész)

A Metabolic Typing megalapozójának Dr. William Kelleyt tekinthetjük, akit végül saját kényszerű élethelyzete segítette hozzá új felfedezéseihez. Amikor hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, azt hitte vége az életének. A kemoterápia mint terápiás módszer, vagy bármilyen műtét szóba sem jöhetett. Orvosai pár hónapot adtak neki, és arra ösztönözték, hogy ezidő alatt rendezze el, amit el szeretne, még életében…

Az alig 40 éves Kelley nem látott kiutat betegségéből, úgy érezte kénytelen lesz hátra hagyni feleségét és gyermekeit, édesanyja azonban nem adta fel ilyen könnyen a harcot. Saját maga által megtermelt zöldsége és gyümölcsök, valamint teljes kiőrlésű gabonák fogyasztására ösztönözte gyermekét, aki a korábbi étrendjét felhagyva tett egy próbát. Meglepő módon már pár hét után sokkal jobban érezte magát, majd teltek a hónapok, és a daganat egyszer csak már nem volt kitapintható többé.

Dr. Williams munkáságára alapozva Kelley saját kutatásokba, kísérletekbe kezdett: különböző vitaminokból, enzimekből, méregtelenítő tápanyagokból összeállított diétákat próbált ki magán, és figyelte, melyekre hogy reagál. Ezáltal ért el egy optimális eredményt, melynek következtében teljesen meggyógyult.

Olyannyira lelkes lett, hogy más betegeket is kezelni kezdett, és korábbi fogorvosi praxisa helyett a krónikus betegek gyógyítása kapott központi szerepet életében. Bár sokaknak tudott segíteni, nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy bizonyos esetekben sajnos sikertelennek bizonyult az általa kifejlesztett és ajánlott terápia.

metabolic typing, táplálkozástudomány
Forrás: unsplash

Ezt a keserű felismerést felesége hirtelen fellépő betegsége végképp megerősítette. Kelley neje festés közben belélegzett oldószer hatására olyan beteg lett, hogy pár nap után már az életéért küzdöttek. A vegetáriánus étrend nem hogy nem segített az asszonynak, de egyre erőtlenebb és betegebb lett általa.

Végső elkeseredésében Kelleynek eszébe jutott, hogy marhahúsból készült húsleves levét adja a feleségének amit szerencsére a nő szervezete nagyon jól tolerált. Napról napra jobban lett, végül sikeresen felgyógyult. Ez a tapasztalás végre lámpát gyújtott a sötétségben: Dr. Kelley megértette, hogy ugyan az a diéta, amely egyik embert meggyógyítja, a másikat még betegebbé teheti, ezért további életében a személyre szabott táplálkozás fontosságát hirdette.

(A sorozat előző részét ITT olvashatod.)